En skidresa till Alperna kräver korrekta däck

vinterdäck

Om du planerar att åka på en skidresa och planerar att ta bilen måste du se till att du har rätt däck på din bil. Beroende på var i Alperna du väljer att gå och vilken väg du ska köra för att komma dit kommer det att påverka däcken du kan använda. För Alperna måste du ha någon form av däck som är godkända för vinterbruk. Om du kommer över Tyskland eller Polen för att komma dit får du inte använda dubbdäck.

Alla länder tillåter dig att använda dubbfria vinterdäck, så det kan vara de bästa alternativen. Vissa platser kan också kräva att du har snökedjor i bilen, och de måste användas om det är kraftigt snöfall. Du kan köpa snökedjor i bensinstation längs vägen i de områden där det behövs. Snökedjor är ganska lätta att använda och att få på dina däck. Om du behöver dem är de enkla att montera på alla däck. De kommer att lägga till extra grepp när du har mycket snö, medan det kanske inte behövs om du har godkänt vinter, men de kommer inte att göra dragkraften värre.

Om du bor i ett område där du kanske inte har ett verkligt behov av vinterdäck under vintersäsongen, kanske du vill överväga all-vädersdäck som fungerar som vinterdäck under vinterförhållanden och som sommardäck under sommaren, så att de kan användas året runt. Detta är ett utmärkt val för områden som inte är beroende av vinterdäck under hela vintersäsongen, samtidigt som du vill dra nytta av säkerheten med vinterdäck när det finns vinterförhållanden. Allt beror på var du bor och vart du ska köra.

För mer information om vinterdäck som tar dig till Alperna, besök: https://www.nokiantyres.se/